duminică, 4 iulie 2010

Arta de a infrunta


Ai cazut... Poate e intaia oara, iar durerea e mai intensa, sau poate te'ai lovit de atatea ori, incat nu mai tii socoteala prabusirilor.
Stiu ca ti'e foarte greu, stiu ca totul doare, dar gandeste'te, macar pentru o clipa, la lucrurile minunate pe care le vei dobandi daca iti vei aduna fortele si te vei ridica ! Inarmeaza'te cu mult curaj si rabdare, cauta in adancul fiintei tale optimismul, aduna'ti zambetele si aseaza'le la indemana, recapata'ti vointa, iar apoi, reinvata sa'ti mentii echilibrul... Paseste intai incet, agale, dar inteteste ritmul mersului odata ce capeti siguranta; astfel vei incepe sa progresezi. Continua'ti drumul prin viata, zambeste si spera, insa nu uita nici de riscuri, caci te poti accidenta uneori in cutite cu doua taisuri...
Invata sa accepti lumea, cu bune si rele, sa fii demn, onest; invata sa crezi in mai bine; invata sa lupti ca sa progresezi, insa cel mai important este sa inveti sa iti infrunti temerile...
Pentru ca a infrunta viata cu capul sus este o adevarat arta... O arta din care purcede curajul si care e suplinita de acesta !

"Uneori despărţirile sunt o dovadă a curajului de a înfrunta neprevăzutul."(Victor Rechiţian)

Un comentariu:

  1. Dincolo de linişte se aude un zgomot. Un zgomot pe care abia-l pot desluşi, o mică bătaie de aripi a unui fluture.
    L-am prins din senin, când nu mă aşteptam să-mi apară în faţă şi l-am închis într-un cufăr albastru. Uneori îmi amintesc de el şi văd că încă trăieşte, că dă din aripi fericit când deschid cutiuţa care-l protejează. Mi-am spus de multe ori că i-ar fi mai bine în libertate, dar nu vreau să risc ca cineva fără suflet să-l strivească.

    RăspundețiȘtergere