marți, 7 iulie 2009

Miros de ploaie.


Mirosul proaspat al ploii imi inunda narile. Zambesc... Ploaia ma face sa ma simt libera, curata, limpede in gandire. Stiu ca nu ma spala de pacate, dar macar ma ajuta sa ma deconectez de resentimente. Imi place mireasma ierbii ude, atingerea picaturilor razlete, tricoul ud lipit de trup...

Mi'aduc aminte cu nostalgie de o vara, eram doar o fetita care iubea ploaia, dar o intelegea altfel. Alergam noaptea, in picioarele goale, pe asfaltul ud, iar stropii imi udau parul, chipul, gatul, corpul. Ma simteam libera, dornica sa traiesc fiecare clipa.

Imi amintesc o alta vara, deja nu mai eram atat de inocenta, era iunie, iar eu ma plimbam cu un "el" pe plaja...Ploaia a inceput brusc, dar noi n'am fugit. Priveam oamenii care se ascundeau ingroziti de norii de pe cer. Noi ne'am continuat drumul, imbratisati, privind marea zbuciunata de ploaie.

Si'au fost atatia ani, atatea ploi, atatea picaturi de ploaie, atata timp, atatea zile, atatia nori !

Ploaia de vara ramane totusi un dus al sufletului, o revigorare a trupului, un zambet pentru inima...


Un comentariu:

  1. Of of of :-< dacă ploaia ar putea lua şi regretele noastre ar fi minunat. Nu ştiu dacă există aşa ceva, dar am impresia că uneori ploaia este veselă, sau tristă, sau plină de dor şi doruri, sau înfricoşătoare. Aş vrea să-mi amintesc de-o ploaie în care am stat pur şi simplu cu zâmbetul pe buze dar nu pot. Mi-amintesc de unele foarte triste, foarte chinuitoare. Mai nou am început să simt în ploaie înţelegere, mângâiere şi alinare dar în doze mici.
    Însă aştept o ploaie cu un el alături de mine şi care să-mi dea o amintire romantică, frumoasă, şi pe care să o mai vreau. Aştept şi un el şi aştept şi o ploaie.. Tu le-ai avut. Mă bucur pt tine :* >:D<

    RăspundețiȘtergere