duminică, 19 august 2012

Despre viață

Se scutură gânduri într-o ploaie torențială de cuvinte... Dor, iubire, prietenie, vanitate, orgoliu, teamă, dorință, egoism, toate se varsă în lume, inundând-o. Îmi șterg ochelarii aburiți și mă privesc dincolo de lentile. Oare ce contribuție aduc eu lumii, prin sentimentele mele?
Aș vrea să cred că energia pe care o eman este exclusiv pozitivă, dar m-aș minți. Nu sunt o persoană rea, nici dușmănoasă, dar trebuie să admit latura mea posesivă. Îmi încurcă viața, îmi degradează încrederea și îmi alimentează sentimentele negative. Dacă ar dispărea, cu gelozia ei cu ochi cenușii! Dacă m-ar lăsa în pace! Dacă m-ar uita! Atunci aș fi liberă...
Ce să fac pentru a o alunga?? Cum să o îndepărtez definitiv??
Întrebări, întrebări și iar întrebări... Cred ca până la urmă voi lua un bici în mână, unul care să o usture, ca să plece, un bici al nepăsării. Dacă l-aș găsi pe undeva, l-aș împrumuta ca să scap de demoni. L-aș mânui cu grijă însă, de teamă că nepăsarea m-ar putea îmbrățișa prea strâns.
O să descopăr o pedeapsă pentru posesivitate și gelozie. Trebuie să descopăr! Atunci, după o așa luptă crâncenă, din care voi ieși învingătoare, o să pot afirma cu tărie că sunt o persoană pozitivă, care contribuie în lupta pentru binele și frumosul lumii.
Pe de altă parte, voi gusta din savoarea libertății emoționale... Când?! Încep procesul laborios de vindecare încă de acum. Încerc să mă liniștesc și să fiu mai optimistă. Vreau! Pot! Și voi reuși.
Sunt hotărâtă să scap de boala cea grea. Trebuie! Inspir profund și zâmbesc. Sper să nu fiu dezamăgită de cei cărora le voi acorda din ce în ce mai multă încredere...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu