sâmbătă, 1 octombrie 2011

Dimineata, ploaia biciuia locurile pe unde eu am pasit... Ploaie de octombrie, calma, dar rece si tulburatoare.
Cu pleoapele lipite, ascultam picaturile izbindu'se de pervaz. Cantecul toamnei, cu mireasma de  curat in culori mohorate, cantecul rememorarii si al nostalgiei.
Mi'am deschis ochii cu greu, infruntand incruntata lumina. Privirea incetosata si nedumerita este urmarea amalgamului de bauturi alcoolice cu care m'am delectat asta'noapte. Cele 3 ore cu siguranta au fost insuficiente. Ma simt mai obosita ca niciodata... Mi'ar fi placut sa ma tina cineva in brate pana adorm din nou. De multe ori reusesc sa ma ingrozesc de nevoia mea exagerata de afectiune. Cred ca egoismul joaca un rol important in aceasta piramida a nevoilor. Strang o perna in brate. Ne incalzim una pe cealalta. Apoi arunc o privire dincolo de fereastra semideschisa. Observ culoarea cerului, cenusiul decolorat.
Inchid ochii si incep sa'mi amintesc de primul pahar de aseara. Crema de Whiskey a fost preludiul, balsamul, sau amagirea. Apoi au urmat paharele de Whiskey cu gheata, cand muzica trista ma facea sa raman singura la masa. Am adaugat si cola, ca sa indulcesc amarul. Am si dansat. Muzica latino ma facea sa ma unduiesc, iar pe alte melodii cunoscute ma zbantuiam. Incercam sa nu ma gandesc la cuplurile care ma sufocau cu fericirea lor.  Alcool, alcool... Dupa ce a inceput muzica proasta, m'am strecurat usor prin multime si am plecat. Mi'am continuat calatoria intortocheata...
Acum e deja seara. Mi'am dormit cam toata ziua, am visat mult, am plans si'am ras. Afara a si plouat, a fost si soare, ca'n viata. Am visat ca purta un tricou albastru si se ascundea de mine. A si fugit...
Acum ma intreb... De ce l'am visat? Cum ar trebui sa interpretez?

3 comentarii:

  1. intr-un timp, visam si eu pe el...si intorceam visul pe zeci de parti...
    Nu te chinui degeaba... Visele raman acolo unde sunt din pacate :(((

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt constienta ca sunt doar vise, dar... e ceva care nu ma lasa sa uit sau macar sa ignor...

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca se ascunde in vis de tine, penru ca inclinai sa-l visezi selectiv, doar venind, doar sa-l stii ca vine, fara sa ai pofta deplina de a-l visa si gata, ca pe o explozie scurta, ori ca pe indelunga plutire fericita. Recunosti ca nu doar ai plans, ca ai si ras.

    RăspundețiȘtergere