vineri, 30 martie 2012

Optimism!


De la fereastra camerei mele, afara pare că a venit toamna... 30 martie şi copacul de la geam e "gol", picături de ploaie bat in pervaz, iar vântul îndoaie lumea. Propun o schimbare, să facem ceva pentru a aduce primăvara la locul ei. Hai să zâmbim!
Ştiu că majoritatea dintre noi suntem înglodaţi în mocirlă, unii bolnavi, alţii letargici, dar trebuie să ne adunăm, să ne mobilizăm şi să transformăm radical lumea în care trăim. Suntem datori faţă de noi înşine să facem ceva, nu mai putem aştepta ca totul să se rezolve de la sine, trebuie să luam atitudine!
Un zâmbet nu costă nimic, dar oferă comori întregi de nestemate cum ar fi buna-dispoziţie, fericirea, liniştea, armonia, de care cu toţii avem atâta nevoie... Până acum, din comoditate sau poate chiar din nepăsare, ne-am închis cu toţii în cercul vicios al obişnuinţei. Am ales să acceptăm neajunsurile vieţii şi ne-am îngropat în frustrări. De ajuns! O transformare majoră porneşte întotdeauna din gesturi mărunte. Înâi, trebuie să ne schimbăm starea de spirit. Fiecare este provocat să găsească un motiv pentru care să zâmbească. Nu e deloc dificil, trebuie doar să vrei!
Ascultă melodia pe care îţi place să dansezi, caută o comedie la care să râzi până la lacrimi, desenează un soare portocaliu, răsfoieşte albumul copilăriei tale, reciteşte câteva rânduri scrise de o persoană care ţi-a amrcat în vreun fel existenţa, sau pur şi simplu aminteşte-ţi un episod amuzant pe care l-ai trăit... Sunt atâtea modalităţi de a-ţi îndrepta gândurile pe un făgaş pozitiv, încât este aproape imposibil să dai greş.
Apoi, proiectează-ţi un autoportret sub forma unei piramide a calităţilor pe care ţi le descoperi. E posibil să fii surprins de paleta de trăsături pozitive pe care o deţii...
Întocmeşte-ţi un plan de atac pentru a trece cu bine peste obstacolele pe care le-ai întâlnit în drumul tău. Pune-ţi întrebări despre propriile decizii şi caută soluţii pentru a remedia erorile pe care le-ai făcut. Găseşte curajul să recunoşti alegerile greşite pe care le-ai luat, apoi ia măsuri pentru a schimba ceea ce se mai poate repara. Eu cred că întodeauna există cel puţin o cale de a îndrepta lucrurile, dacă prezentul nu relevă dorinţele tale.
Aşadar, zâmbeşte şi ia-ţi viaţa în mâini! Dacă ea nu îţi zâmbeşte, gâdil-o!

Un comentariu: